Play me, I’m yours

Afbeelding

Groot was onze verbazing toen wij begin deze week nietsvermoedend ons broodje zaten te verorberen op het plein voor station Gent St-Pieters. Tussen het geroekoe van de Gentse stadsduiven en het gelach van pubers in vakantie, kwamen ons zowaar enkele flarden pianomuziek toegewaaid. Aanvankelijk aarzelend, maar na enkele minuten trefzeker en vol overgave. Bij nadere inspectie bleek er een piano voor de ingang van het station neergepoot waarop een jonge kerel naarstig zat te tokkelen, zijn rugzak naast het houten krukje neergeploft alsof hij, in afwachting van zijn trein, nog snel achteloos een paar frivole noten uit zijn vingers liet glijden. Sindsdien installeren wij ons elke middag op een bankje voor het station. Want zo’n gratis privéconcerto, daar zeggen wij geen nee tegen.

Het project heet 123-Piano en werd gelanceerd door Frederik Sioen en Chris Taerwe van Quatre Mains Piano’s. 7 piano’s staan op evenveel locaties verspreid in Gent, en dit nog tot 28 september. Iedereen die dat wil, mag plaatsnemen aan de piano om zijn ding te doen. Inspiratie voor het project haalden de organisatoren ongetwijfeld bij de performance Play me, I’m yours. Korte filmfragmenten zijn te zien op Instagram.

Advertenties

Tags: , , , , ,

5 Reacties to “Play me, I’m yours”

 1. fleurtrueblue Says:

  Sing us a song, you’re the piano man
  Sing us a song tonight
  Well, we’re all in the mood for a melody
  And you’ve got us all feelin’ all right

 2. ondergrauw Says:

  La la la, di di da
  La la, di di da da dum

  xx

 3. zus-aan-zee Says:

  Waw, hoe zalig… Een broodje met zicht op zee tijdens de zomermaanden is al redelijk fantastisch maar dit kan er zeker aan tippen :-) Geniet er maar van zolang het duurt!

  • ondergrauw Says:

   Absoluut. Spijtig genoeg stond de piano vandaag binnen in het station, waardoor veel minder mensen geneigd waren erop te spelen. Maar toch weer 2 mooie stukken gehoord. Tegen een broodje met zicht op zee zou ik anders ook geen nee zeggen. Is eens iets anders dan een broodje met kaas :)

 4. Ode aan de blog | 123 Piano Says:

  […] Le Petit Architecte MotherLoveMusic Ondergrauw […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: