Slow journalism – De Correspondent

Medewerkers-De-Correspondent

De Correspondent is een nieuw digitaal medium opgericht door Rob Wijnberg, voormalig hoofdredacteur van de Nederlandse krant nrc.next. Hij zal samen met o.a. Arnon Grunberg, Joris Luyendijk, Femke Halsema en Ernst-Jan Pfauth bijdrages leveren aan de onafhankelijke onlinekrant, die in september wordt gelanceerd.

“Een weg door het woud van de actualiteit”

Bedoeling is om de niet-aflatende, hysterische stroom van losstaande feitjes die we tegenwoordig “nieuws” noemen, te vervangen door diepgravende stukken over een bepaald onderwerp. Met andere woorden: context scheppen, focussen op achtergrondinformatie en duiding in plaats van hijgerige sensatie en hapklare brokjes informatiefastfood. Onafhankelijke journalistiek die losstaat van commerciële inmenging, want De Correspondent wordt niet gefinancierd door reclames maar rechtstreeks door de lezer.

Het aanvankelijke doel van Rob Wijnberg was om via crowdfunding aan 15.000 abonnees te geraken, die elk 60 euro moesten storten om het journalistieke project te kunnen lanceren. Dit doel werd al na een dikke week behaald. Op 18 april om 19.30 stopt de crowdfundingactie. Daarna kunnen mensen nog steeds lid worden, maar komen ze niet meer in aanmerking voor de extra’s (o.a. e-boeken, lezingen, voorpremière etc.). De website gaat in september on air. Mijn 60 euro is alvast gestort.

Advertenties

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: