Pure pleasure seeker

 

“She was the most seductive, sexual image of woman ever committed to celluloid. She was the really unrepentant hedonist, the only pure pleasure-seeker I think I’ve ever known”.

Aan het woord is regisseur Richard Leacock in de documentaire Lulu in Berlin. Het voorwerp van zijn bewondering: Louise Brooks, die vandaag 107 geworden zou zijn (1906 – 1985). Dochter van een advocaat en een artistieke moeder, icoon van de stille film, rolmodel voor de “flapper girls” die typerend waren voor de jaren ’20 en ’30: onafhankelijke, vrijgevochten vrouwen die hun haar kort knipten, uitdagende kledij droegen, rookten, dronken en naar jazz luisterden. Een echte mannenmagneet ook, zo bezweek o.a. Charlie Chaplin voor haar charmes. Haar voornaamste handelsmerk? Een korte bob cut en zwaar aangezette, priemende ogen.

Ze begon haar carrière als danseres, maar werd pas echt beroemd als actrice in stille films. Eind jaren ’20 verliet ze Hollywood voor Berlijn, waar ze in 1929 potten brak als Lulu in de stille film “Die Büchse der Pandora” (Pandora’s Box) van de Duitse regisseur G. W. Pabst.

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: