Meubels moeten hinderen

Net ontdekt dat enkele meubels uit de cartoons van Gummbah een paar jaar geleden door het ontwerpduo Jeroen Wesselink en Peter Verschuuren werden nagemaakt. Het project kreeg de naam “Meubels moeten hinderen” en werd voorgesteld op de Dutch Design Week in 2009.

De ontwerpers hadden in elk geval hun handen vol aan het namaken van de huiselijke objecten: “Gummbah schetst in tien seconden, maar voor ons was het een ander verhaal. Als je naar dat kastje kijkt, is het aan alle kanten scheef, maar je moet er natuurlijk wel een glas water op kunnen zetten. Elke plank is onder een andere hoek afgezaagd, en later weer op de rest aangesloten. We hebben er een heel ingewikkeld zaagschema voor moeten maken.”

Het babyroze kastje met de vier verschillende hoeken is alvast mijn favoriet. Eeuwige roem voor wie mij kan vertellen waar en hoe je de meubels kan kopen, want een zoektocht van een half uur op het internet leverde niks op. Waarschijnlijk zijn ze al lang de deur uit, getver.

Advertenties

Tags: , , , , , , ,

2 Reacties to “Meubels moeten hinderen”

  1. Heidi Says:

    Inderdaad een knap staaltje van assymetrisch meubilair… Als ik jou was, zou ik gewoon rechtstreeks de ontwerpers in kwestie aanschrijven: info@jeroenwesselink.nl en/of peter@peterverschuuren.com… Veel succes ermee :-)

  2. ondergrauw Says:

    Heb ondertussen ontdekt dat het kastje maar liefst 1250 euro kost. Denk dat ik zelf een paar scheve planken aan elkaar zal nagelen en roze schilderen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: