Leder, metaal en nepbloed

Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn wilde dos poedelhaar, zijn flapperende tong en zijn voorliefde voor leder, metaal en grote hoeveelheden nepbloed. Yep, we hebben het over Gene “The Demon” Simmons, de wereldberoemde zanger/bassist van KISS die vandaag maar liefst 62 kaarsjes mag uitblazen.

Gene werd geboren in Israël onder de joodse naam Chaim Witz. Toen hij 9 was en naar de USA verhuisde met zijn moeder, werd zijn naam veranderd in Gene Klein (naar zijn moeder Flóra Klein). In 1972 richtte hij samen met Paul Stanley KISS op en de rest is geschiedenis. Pittig detail: de legende gaat dat Gene zijn tong voor maar liefst 700.000 euro zou hebben verzekerd.

Dat Gene meer in zijn mars heeft dan wat protserig poseerwerk, bewees hij toen hij in 1974 samen met Stephen Coronel de sublieme ballad Goin’ Blind schreef (album: Hotter than Hell). Een nummer dat later door heel wat artiesten zou worden gecoverd, waaronder Melvins en Dinosaur Jr.

Het nummer gaat over de onmogelijke relatie tussen een oude man en een jong meisje. Meteen ook de reden waarom de akoestische versie uit 1995 (MTV Unplugged) een stuk echter en doorleefder klinkt dan de eerste versie uit de jaren ’70, toen Simmons nog een energiek en verwaand jong broekie was. Gene is voor de gelegenheid ontdaan van al zijn make-up en barokke kostumering en brengt het nummer met de sobere ingetogenheid die het verdient: gezongen door een man op leeftijd die zijn jeugdige illusies en zelfingenomenheid lang achter zich heeft gelaten.

Advertenties

Tags: , , , , , ,

2 Reacties to “Leder, metaal en nepbloed”

  1. steelant Says:

    Buzz zonder make-up en minder akoestisch.

  2. ondergrauw Says:

    Inderdaad, een wel zeer slepende en rammelende versie door ons aller Buzzo! De suikerspin op zijn hoofd was toen nog redelijk bescheiden als je vergelijkt met recente foto’s. Bedankt voor de link, had ik nog niet gezien…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: