Drank, sigaretten, vrouwen en muziek

“Je sais que c’est épuisant de vivre avec moi. Il faut prendre des risques. Moi, c’est le genre formule 1, c’est pas la 2CV.” (S. Gainsbourg)

Morgen is het precies 20 jaar geleden dat Serge Gainsbourg overleed (1928-1991). Serge werd geboren in Parijs als Lucien Ginsburg, zoon van Joods-Russische ouders. Hij werd vooral bekend als zanger en componist, maar bewees ook zijn kunnen als acteur en regisseur. Met zijn voorliefde voor drank, sigaretten, vrouwen en muziek was hij de belichaming van de rock ‘n’ roll. Ondanks zijn verlopen uiterlijk wist hij zich steevast te omringen met de meest gegeerde vrouwen uit zijn tijd, waaronder Brigitte Bardot, Vanessa Paradis, Jane Birkin en Bambou (Caroline Von Paulus). Met Jane Birkin had hij een dochter (Charlotte Gainsbourg) en met Bambou een zoon (Lulu Gainsbourg). Op 2 maart 1991 stierf Gainsbourg op 63-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Eén van zijn meest invloedrijke platen was Histoire de Melody Nelson. Het conceptalbum kwam uit in 1971 en was voornamelijk gebaseerd op de controversiële roman Lolita van Vladimir Nabokov. Gainsbourg schreef ook nummers voor andere artiesten. Een van zijn bekendste is “Poupée de cire, Poupée de son”, waarmee France Gall in 1965 het Eurovisiesongfestival won.

Hieronder achtereenvolgens het fantastische “Requiem pour un con” en “Poupée de cire, Poupée de son”, zoals France Gall het destijds bracht op het Eurovisiesongfestival. Een volledige biografie van Serge Gainsbourg vind je hier.

Advertenties

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: