Marokkaans stoofpotje met schaap

Mag het eens wat exotischer dan bloemkool met worst en puree? Dan is dit recept misschien iets voor jou.

Ingrediënten

1 kg schapenvlees, in gelijke stukken
50 g ui
50 g selder
2 teentjes verse look, versneden
6 wortelen
4 rapen
3 preistengels
8 aardappelen
50 g sluimererwten
1 courgette
2 tomaten
1 rode paprika
tijm, laurier, salie
2 dl schapen- of groentebouillon
4 eetlepels olijfolie
4 schijfjes citroen zonder schil of pitten

Bereiding
Was alle groenten en snijd ze in gelijke stukken.
Neem een grote kookpot, verwarm de olijfolie, kleur het vlees, bevochtig met bouillon en laat 30 minuten onder een deksel sudderen. Voeg de ui, look en selder toe en enkele minuten later de aardappelen.
Na 15 minuten mogen de wortel, prei, raap en kruiden erbij. Breng op smaak met zout en peper. Nog eens 15 minuten later mogen de courgette, tomaat, sluimererwten en de schijfjes citroen erbij. Even laten garen, proeven of er nog zout of peper bij moet en serveren.
Tip: in plaats van de aardappelen, kan je het gerecht ook opdienen met rijst of couscous.

Gebaseerd op een recept op de site van Radio 2.

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: