Sunny


Bobby Hebb (1938), geboren in Nashville als Robert Von Hebb en componist van de wereldhit “Sunny”, is gisteren gestorven aan longkanker. Zijn beide ouders waren muzikant, net als zijn oudere broer Harold Hebb, die een dag na de moord op John F. Kennedy werd neergestoken. Velen beweren dat Bobby het beroemde nummer schreef na deze twee tragische gebeurtenissen. Daarover zei hij zelf: “All my intentions were just to think of happier times – basically looking for a brighter day – because times were at a low tide.”.

Sunny is wereldwijd één van de populairste nummers om te coveren. Onder andere Cher, Boney M, Stevie Wonder, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Frankie Valli, James Brown en Dusty Springfield namen een eigen versie op van Sunny. En niet te vergeten onze eigen Belgische trots, acteur en regisseur Bouli Lanners. Hieronder achtereenvolgens de oorspronkelijke versie van Bobby Hebb en de hilarische cover van Bouli uit de Belgische film “Aaltra”. Een zekere Vincent heeft zelfs een bewonderenswaardige poging ondernomen om de (onverstaanbare) vertolking van Bouli uit te schrijven. Read it and weap!

(gebaseerd op een artikel uit De Morgen)

Advertenties

Tags: , , , , ,

Eén reactie to “Sunny”

  1. Kill Me Please « ondergrauw Says:

    […] dat ook verantwoordelijk is voor andere knotsgekke Belgische films als Aaltra (eveneens met Bouli Lanners) en de cultprent C’est arrivé près de chez vous. Kill Me Please viel al in de prijzen op het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: