Kaastaart met frambozen

Buiten is het meer dan 30 °C. Iedereen loopt te puffen en te blazen en een zwaar gerecht is wel het laatste wat we willen. Wat wel uitstekend past bij deze infernale temperaturen, is een fris en zomers dessert als kaastaart met frambozen!

Wat hebben we nodig?

  • 200 g speculoos
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 dl water
  • 5 eetlepels witte kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 cl room
  • 500 g plattekaas/roomkaas
  • Frambozen
  • sap van halve citroen
  • Ronde springvorm/ grote kom/ glaasjes

Hoe gaan we te werk?

  • Verkruimel de koekjes en bedek er de bodem van je springvorm mee
  • Laat de gelatine weken in koud water
  • Klop de room licht op, samen met plattekaas, suiker en vanillesuiker
  • Knijp de gelatine uit wanneer hij zacht en glibberig is, leg in een pannetje, voeg het citroensap toe en laat de gelatine onder voortdurend roeren en op een heel zacht vuurtje smelten tot een egaal, stroperig mengsel
  • Laat de gelatine afkoelen en vermeng met de plattekaas. 
  • Meng ¾ van de frambozen onder de plattekaas en giet het mengsel in je schotel, bovenop de speculoosbodem.
  • De overblijvende frambozen hou je apart en leg je pas op de taart wanneer hij wordt geserveerd.
  • Zet de schotel in de koelkast en laat minstens 5 uur opstijven.

Tip:

Heb je gasten op bezoek en mag het dessert er wat verfijnder uitzien? Kies dan voor kleine serveerglaasjes in plaats van een grote vorm en werk af met een blaadje munt en een beetje frambozencoulis. Succes verzekerd!

Advertenties

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: