Never too old to play

In het Londense Hyde Park is enkele maanden geleden een openluchtspeeltuin voor 60-plussers geopend. De speelzone staat vol fitnesstoestellen die speciaal ontworpen zijn voor “gentle exercise”, lichaamstraining die niet al te veeleisend is. Elk van de toestellen is toegespitst op een specifiek lichaamsdeel. Dit initiatief moet zestigplussers aanzetten om op een ontspannen manier te werken aan een beter evenwicht, meer flexibiliteit en sterkere spieren. De speeltuin dient echter niet alleen om oudere mensen aan te zetten tot fysieke beweging, het is ook de ideale ontmoetingsplaats voor zestigplussers die sociaal contact met leeftijdsgenoten zoeken.

Madeline Elsdon, woordvoerster van de vereniging die het voorstel op het Londense gemeentehuis indiende, zegt daarover het volgende: ”In the UK there are now more pensioners than children, but there are few facilities for them in our parks. We proposed the playground because many older people find indoor gyms intimidating and expensive and therefore aren’t exercising enough. As well as the physical and mental benefits we hope that the playground will encourage users to socialise and have fun together. People need to stay active, maintain independence and are never too old to play.”

Dergelijke speelzones voor senioren zijn al een tijdje populair in China en enkele Europese steden, zoals Berlijn, dat altijd een trendsetter is geweest. Voor Londen is het initiatief echter een primeur.

De openluchtspeeltuin is alvast een overweldigend succes. Vanaf dag één stond er een lange wachtrij aan de toestellen en sindsdien zie je er de hele dag door vrolijk kakelende senioren met zwierende benen en draaiende heupen. De foto’s spreken voor zich…

Advertenties

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: