Zombie galore

Vampire girl vs Frankensteingirl: smakelijk vertier

Al wie van zombies, vampiers en ander bovennatuurlijk gespuis houdt, kan nog tot 20 april zijn hartje ophalen op het BIFF (Brussels International Festival of Fantastic film), dat jaarlijks plaatsvindt in het Brusselse Tour & Taxis.

Vorige week zaterdag stonden maar liefst 9 films op het programma, dat van start ging om 14u en pas eindigde om 8u de volgende morgen. Diehard filmfans die de hele rit uitzaten, kregen na afloop van de laatste film zelfs een ontbijt aangeboden. Kwestie van de gigantische hoeveelheden bloed, pus en ingewanden op het scherm wat te laten bezinken met koffie en een lekkere boterkoek.

Op het nachtprogramma stond onder andere “Vampire Girl vs Frankenstein Girl”, een B-film van Japanse makelij. Naar Japanse gewoonte blinkt ook deze horrorprent uit in volkomen absurde en geschifte scènes, meteen ook de reden waarom deze film zo vermakelijk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Frankensteingirl die haar eigen arm afzaagt, hem vervolgens met een elektrische schroevendraaier op haar eigen hoofd vijst, waarna de arm propellergewijs begint te draaien en het arme wicht als een helikopter de lucht ingaat? Inderdaad: compleet van de pot gerukt! Vergis je echter niet: voor een B-film oogt Vampire Girl verrassend onamateuristisch, wat doet vermoeden dat de regisseur over iets meer budget beschikt dan de doorsnee maker van B-films. De spectaculaire scènes, het spetterende kleurgebruik en de smeuïge en politiek incorrecte humor van regisseur Yoshihiro Nishimura maken deze film een plezier om naar te kijken, zelfs voor een horrorleek als ik.

Naast een indrukwekkend aantal films, kunnen bezoekers van het BIFF ook genieten van de thematentoonstelling van Stéphane Halleux, zich laten schminken in een horrorpersonage en vervolgens ganz losgehen op het Vampierenbal. Het resterende programma en enkele sfeerfoto’s vind je op de site van het BIFF.

Opgelet: onderstaande trailer is niet geschikt voor kijkers die een sappige bloedfontein niet weten te appreciëren!

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: