Fluffy kapsels, bloemetjeshemden & schuurpapier

Zin om nog eens hartelijk te lachen? Een adres: Hippies, een vergeten en onvolprezen Britse sitcom uit 1999. Fans van droge Britse humor zullen zeker Julian Rhind-Tutt (The Green Wing), Simon Pegg (Big Train) en Sally Philips (Smack the Pony) herkennen.

De serie gaat over een stel jonge hippies in het Notting Hill van de jaren ’60, die zich koste wat kost willen afzetten tegen hun kleinburgerlijke roots. Hun belangrijkste bezigheden zijn schrijven voor hun zelfuitgegeven protestblad “Mouth”, rondhangen en afgeven op the pigs. In hun eeuwige zoektocht naar wereldvrede zijn ze zelfs bereid te gaan protesteren tegen schuurpapier. Simon Pegg is aandoenlijk in zijn rol van sullige wannabe hippie en Julian Rhind-Tutt is, net als in The Green Wing, weer zijn laconieke en übercoole zelf. Ook Sally Philips schittert in haar rol van twijfelende feministe, terwijl Darren Boyd af en toe gedesoriënteerd op de achtergrond verschijnt.

Voor de twijfelaars: Hippies is van dezelfde hand als de sitcom Father Ted (Drink! Feck! Arse! Girls!) en kwam in 2008 eindelijk uit op dvd. Kopen die handel!

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: